��������� ���
Εντάσεις –Μεγεθύνσεις

Εντάσεις –Μεγεθύνσεις

Σαράντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη ζωγραφική συμπληρώνει φέτος, ο γνωστός ζωγράφος Νικήτας Φλέσσας. Με την ευκαιρία αυτή οργανώσαμε και παρουσιάζουμε την έκθεση «Εντάσεις – Μεγεθύνσεις» με έργα της τελευταίας πενταετίας.
Πρόκειται κυρίως για έργα μεγάλων διαστάσεων, όπου ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται εκ νέου κάποια από τα αγαπημένα του θέματα, όπως τα αινιγματικά κόκκινα πορτρέτα και τις νεκρές φύσεις, με ιδιαίτερα εμφαντικό τρόπο. Στα έργα αυτά, ανιχνεύεται με σαφήνεια η πρόθεση του Φλέσσα, όχι απλώς να μιλήσει μεγαλόφωνα για τη ζωή, τη φύση και τον έρωτα, αλλά να τα υμνήσει όλα αυτά, με ένα εκρηκτικό δοξαστικό.
Αξιοποιώντας την ένταση της υπερβολικής μεγέθυνσης και μια εκτυφλωτική αλλά πάντα αρμονική παλέτα, ο Φλέσσας υπονομεύει ολοκληρωτικά την ψευδαίσθηση του ρεαλισμού. Δυνατά περιγράμματα, χρυσά φόντα, εκτεταμένες χρωματικές αξίες, και έντονοι φωτισμοί αναδεικνύουν ένα δυναμικό ζωγραφικό αποτέλεσμα μεγάλης εκφραστικότητας.
Ο Φλέσσας, έχοντας αφομοιώσει δημιουργικά τα ουσιαστικότερα στοιχεία της σύγχρονης τέχνης, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το προσωπικό του ιδίωμα.
Γκαλερί “ΣΚΟΥΦΑ”